UiB sier nei til utveksling utenfor Europa

Fudan universitetet i Shanghai i Kina har et eget nordisk senter. Men verken til Fudan eller andre universitet utenfor Europa vil UiB-studenter kunne reise kommende høstsemester.

Hensyn til studentenes sikkerhet og helse må komme først, sier viserektor Oddrun Samdal.
— Vi har jobbet for at de som hadde planlagt å reise på utveksling utenfor Europa denne høsten, skulle få anledning til å reise. Og vi har i det lengste håpet på at dette skulle være mulig. Samtidig må vi la hensynet til studentenes sikkerhet og helse gå først, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning, i en pressemelding.
Berørte studenter blir kontaktet på epost.
Vil ikke ta imot Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og flere utenlandske læresteder som UiB samarbeider med, har meldt fra om at de ikke vil ta i mot internasjonale studenter til høsten. En rekke land har også stengt grensene, noe som gjør det vanskelig å få behandlet studentenes visum-søknader i tide til avreise. Les mer fra På Høyden