GEO Dagene 30.9-1.10 2019

Vi forlot Realfagbygget mandag morgen og tok ferge til Sandvikvåg i nydelig vær. Reisen fortsatte til Moster Amfi hvor vi ble tatt imot av leder av geoparken i Sunnhordaland, Brynjar Stautland. Vi ble servert suppe og marmorkake før han holdt et flott foredrag om Geopark Sunnhordland i Amfisalen. Han snakket spesielt om marmorbruddet der Moster Amfi ligger i dag. Vi hadde en liten vandring i Steinriket, gjennom tunellen hvor marmor ble transportert for utskiping. Amfiverten Hanne tok oss med gjennom historien om kristningen av Norge, utstillingen i Moster Amfi og omvisning i den gamle kirken på Moster.

Vi forlot Moster og etter en halvtimes busstur ankom vi Litlabø gruver. Vi ble møtt av entusiastiske frivillige som tar vare på gruven. Fortellinger og film fra Gruvesamfunnet på Litlabø ble formidlet før vi gikk inn i svovelkisgruven på plan 2.

Vi overnattet på Stord Hotel hvor vi fikk vafler, kaffe, middag og sosialt samvær.

Tirsdag startet med at Instituttleder forklarte om prosessene som skjer i gruvene når den blir utsatt for vann for å forstå de geokjemiske prosessene i gruvene. Vi gjennomgikk listen over tiltak fra HMS dagen i 2018 for å se hvilke tiltak som var gjennomført. Ingunn fortsatte med strategi & omstilling ved Geo – samarbeid. Vi er godt inne Strategiplanen 2016-2021 som må omarbeides. Gruppeoppgave: Hvordan kan vi oppnå et kreativt & produktivt samarbeid på tvers av instituttet (felles mål)?

Kommentar fra visedekan for klima og energi: Tusen takk for spennende, lærerik og flott opplegg på årets GEO samling! Det var veldig kjekt og jeg er veldig glad jeg ble med! Gunn

Trine Lise 4.10.19