The European Consortium for Ocean Research Drilling


3 dager har Kikki Kleiven (norsk ESSAC delegat) og Geo vært vertskap for det årlige ESSAC møtet med delegater fra 15 land + sekreteriatet (ESSAC is the Science Committee of ECORD, the European Consortium for Ocean Research Drilling) Møtene har alltid en feltdag og vi her vest valgte en marin feltdag med berggrunn, istidsgeologi og masse kystkultur. Fra Bergen til Skjerjehamn med Norled og fra Skjerjehamn til Bergen med ribbåt via øyriket rundt Byrknesøyna, over Fensfjorden med kaffestopp på Fedje, kryssing over til Sulo og Hernar til ytre Øygarden og øysafari gjennom Hellesøykanalen og sørover gjennom Alvheimsundet til Tjeldstø og over til Herdla for lunch. Etter lunch var det tid for litt mer geologi på nordlige Holsnøy før vi suste langs Radøy forbi Frekhaug og tilbake til Bergen. Deltagerne elsket den eksotiske og fartsfylte Ribbåt safarien kyndig ledet av Rolf Birger Pedersen og med Håvard H. Stubseid som 2. båtfører. Og regnet: det fikk vi først når vi kom inn Byfjorden 🙂 Takk for turen!