Kvalifisering til GEO OL 18-21 mars 2018

Neste uke arrangerer Instituttet finalen i norsk GEO-OL for videregående skole elever fra hele Norge. Etter 2 kvalifiserende runde er det 16 deltagere fra hele landet som skal samles til finalerunden her ved UiB. Årets internasjonale finale går av stabelen i Thailand i august og Norge har 3 bronse og 1 gull å forsvare fra fjorårets finale i Nice. Faglig ansvarlig for GEO OL er Kikki Kleiven som sammen med Nil Irvali står for det faglige programmet i finale runden (og mye av det praktiske). Ellers er generalsekretær fra NGF: Ann Mari Husaas med hele uken og bor på Park Hotel sammen med elevene.
Mandag er den tyngste dagen, hvor mange tema skal dekkes. Basen er PhD miljørommet hvor dagen starter med presentasjoner fra Mathilde B. Sørensen (Geodynamikk), Kikki Kleiven (Dateringsmetoder), Thomas Berg Kristensen (Platetektonikk), Nils Gunnar Kvamstø (Meteorologi).
Tirsdag er det presentasjoner fra Kikki (Overflate og dypvannssirkulasjon), Ulysses Ninnemann(Stillehavet & Klima), Christian Haug Eide (intro feltkurs og feltkurs til Ulven).
Onsdag er det presentasjoner fra Kjartan Olafsson (Space 101), William Helland-Hansen (Sedimentære prosesser og systemer), avsluttes med øvelser.

Nasjonal arrangør: NGF og UiB (Ann Mari Husaas og Kikki Kleiven)
Lokale arrangør (feltkurs og tapasaften): Håvard Stubseid og Emilie Randeberg  (NGF’s lokalstyre Bergen og GEO studieadministrasjon)